Polisen utgår från att Nicklas Hocker är dör

 

Sökandet efter försvunne Nicklas Hocker fortsatte under torsdagen.

Men nu utgår polisen från att den förre ”Idol”-deltagaren inte är vid liv.

– Man måste tro på mirakel, säger mamman Susanne Hocker.

Det var vid 11-tiden i tisdags som Nicklas Hockers, 20, kläder påträffades längst ut på en pir i Onsala.

Den före detta ”Idol”-deltagaren från 2009 har tidigare varit deprimerad och behandlats för det, enligt uppgifter från hans anhöriga.

Efter att han konstaterats saknad påbörjade polis, räddningstjänst och sjöräddning en efterspaning både på land och i Kungsbackafjorden.

 

Letar i vattnet

 

Under torsdagen fortsatte sjöpolisen sökningsarbetet med kriminalsökhundar i båten som kan upptäcka kroppar i vatten. Men vid 17-tiden blåste man av för dagen.

– Dagens sökningar har inte gett något. I morgon återupptas arbetet, säger Dan Lewstam, vakthavande befäl vid Hallandspolisen.

I tisdags hittade 20-åringens mamma, Susanne Hocker, Nicklas tröja, mössa och skor längst ut på en pir. Tommy Nyman berättar att fler fyndhar påträffats – men vill inte gå in på fler detaljer.

Nu utgår polisen från att Nicklas Hocker inte längre är vid liv.

– Nu är det vår utgångspunkt, tyvärr, att han finns vid vatten. Då är det en död kropp vi letar efter. Men vi hoppas naturligtvis att det finns en annan förklaring, säger Tommy Nyman, informatör vid Hallandspolisen.

Vad har ni grundat er teori på?

– Det har vi gjort utifrån de fynd vi har gjort. Men vi har inte hittat någon kropp, säger Tommy Nyman.

 

”I chocktillstånd”

 

Polisen har under dagen berättat för Nicklas Hockers anhöriga om sin teori.

– Jag är i chocktillstånd och att få höra det gör inte att man mår bättre. Men man måste tro på mirakel, och det är det vi gör. Han är en sådan älskad son... det får bara inte ha hänt, säger Nicklas mamma Susanne Hocker.

Under dagen har en lokaltidning i Kungsbacka gått ut med informationatt Nicklas Hockers båt påträffats. Men enligt de anhöriga och polisen tillhör inte båten honom.

Vid 16-tiden på torsdagen gick organisationen Missing People Sweden ut med en skallgångskedja i området kring Nicklas hem för andra dagen i rad. Men vid mörkrets inbrott kunde man konstatera att sökandet inte gett några resultat.

– Vi har rört oss i de områdena som vi vet att Nicklas rörde sig mycket i. Men tyvärr blev det resultatlöst, säger samordnaren Jessicka Kangasniemi.

Enligt organisationen deltog 160 personer i skallgången.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0